Om yourhomeplanet.com

Vet du hva som påvirker utlåns- og innskuddsrentene i norske banker? I hovedsak er det to faktorer; styringsrenten fra Norges Bank, og rene markedskrefter. Styringsrenten setter et utgangspunkt, mens markedskreftene dikterer hvor stor profitt bankene beregner seg. Samspillet mellom disse faktorene gjør at kostnadene på et lån varierer veldig. For oss forbrukere betyr det at det er ofte mye penger å spare, dersom vi er godt informerte og bruker tid på å lete etter de billigste lånealternativene.

Noen av grepene man kan ta er universelle, uansett lånetype, mens andre er mer spesifikke. For eksempel beregner ofte bankene rentetilbudene på forbrukslån annerledes enn på boliglån. Skal du ha et billig forbrukslån, bør du også ha god kredittscore. Skal du ha billig boliglån, må du ha høy egenkapital.

Denne nettsiden er en guide til hvordan man går frem for å få bedre betingelser på de forskjellige typene lån. Vi tar også for oss hvordan man kvitter seg raskere med lånegjeld, og andre nærliggende temaer.