10 attraksjoner som kan besøkes med leiebil på Kreta

Kreta er den femte største øya i Middelhavet, og med såpass store arealer kan det lønne seg med leiebil når man besøker øya som turist. Bilutleie tilbys primært på nordsiden av øya, og med dette som base og utgangspunkt kan man kjøre til attraksjonene som ligger spredt over hele øya. Vi ser nærmere på 10 attraksjoner som kan besøkes med leiebil på Kreta.

1. Elafonissi Beach

På sørvestkysten av Kreta ligger en av de mest magiske og eventyrlige strendene på øya. Med en avstand på knappe 8 mil fra den populære feriebyen Chania er den enkel å ta seg til med leiebil, samtidig som den ligger skjermet og fredelig til for de store turistmassene. Her møter man krystallklart vann og langgrunne strender med massevis av spektakulære naturomgivelser. Har du leiebil på Kreta så er dette klart en attraksjon du bør besøke!

2. Balos Lagoon

Beveger vi oss litt lengre nord på øya og til den nordvestlige delen så finner vi halvøya Balos. Her ble det tidligere ble bygd et slott som var nærmest hermetisk lukket takket være de spesielle fjellformasjonene på øya. Her møter man også på finkornet hvit sand som møter den spesielle røde sanden. Bruk av leiebil er nødvendig, og man må også hoppe på en båt for å komme seg ut på halvøya.

3. Samaria Gorge Nasjonalpark

I nasjonalparken Samaria Gorge, som ligger 43 kilometer sør for Chania, kan man spasere rundt i herlige fjellomgivelser. Området ligger over 1200 meter over havet, og byr blant annet på en dyp dal med klipper og spektakulære naturomgivelser. Man kan kjøre et stykke oppover nasjonalparken, men fottur er altså hovedmålet for reisen. Her er det utallige stier man kan da, med en varighet på over åtte timer på de lengste fotturene.

4. Spinalonga

Spinalonga er en liten øy med mange svært godt bevarte minner fra 1500-tallet og den befolkningen som bodde på Kreta da, like før tyrkerne inntok øya. Å vandre rundt på den lille øya er som å reise tilbake i tid, med de mange steinhusene og spesielle fjellformasjonene. Øya ligger like utenfor kysten på nordøstsiden av øya, og du kan enkelt kjøre frem til fergeleie med leiebil. Bilutleie tilbys blant annet på øyas hovedstad.

5. Matala – stranden med den røde sanden

Rød sand er noe helt spesielt, og på Kreta opplever man det best i den sørlige delen av Kreta. Matala er en liten fiskelandsby som ligger helt på sørspissen av øya, og man tar seg enkelt dit ved å krysse øya på midten gjennom en kjøretur på knappe 7 mil fra hovedstaden Heraklion. Her kan man oppleve den fantastiske røde sanden i det som er en liten turistby, med massevis av spennende historie og severdigheter.

6. Knossos-palasset

Er det noe man vil få med seg når man har leiebil på Kreta, så er det restene av det berømte Knossos-palasset. Det stammer fra flere tusen år f.Kr. sin tid, og i dette området kan man se flere godt bevarte minner i form av tegning og ruiner av de palassene som en gang var et ritualsområde for øyas beboere. Palasset ligger en liten kjøretur på noen få kilometer sør for hovedstaden Heraklion.

7. Arkadi-klosteret

Kjører du 70 kilometer sørøst fra havnebyen Rethimno, så kan du oppleve det historiske Arkadi-klosteret. Det ble reist for mange hundre år siden og spilte blant annet en viktig rolle under den greske revolusjonen. Gjennom århundrene har det blitt renovert og gjenoppbygd flere ganger, og på innsiden av klosteret finner man et museum med spennende utstillinger fra tidligere bosetninger på Kreta.

8. Loutro

Sørvest for feriebyen Chania ligger den lille, tradisjonelle fiskerlandsbyen Loutro. Du kan kjøre så langt veiene går, men til slutt er du nødt til å ta båt for å komme deg til byen, som er en liten og kompakt by med fjellvegger i ryggen. En perfekt opplevelse for den som vil oppleve det autentiske Kreta, men som samtidig vil ha restauranter og sandstrender. En romantisk opplevelse vil mange også påstå.

9. Phaistos

Etter allerede nevnte Knossos, så var Phaistos den nest største byen i det Kreta som eksisterte for mange tusen år siden. Restene av den historiske byen ligger omtrent 62 kilometer sørvest for Heraklion, slik at leiebil er den enkleste måten å ta seg dit på. Her kan man se mange svært godt bevarte minner fra en flere tusen år gammel landsby.

10. Cretaquarium Thalassocosmos

Leiebil for å dra på akvarium? Ja, det kan faktisk lønne seg, ettersom det største og mest populære akvariet på øya ligger et stykke øst for hovedstaden Heraklion. Her kan du oppleve flere av de mest sjeldne havartene på nært hold, i det som er en optimal attraksjon for hele familien. Avstanden fra Heraklion er på knappe 15 kilometer.

Anbefalte selskaper:

http://www.leiebilkreta.no

http://www.leiebilguiden.no

https://goautos.no/leiebil/kreta/

https://www.leiebilflyplass.no/hellas/kreta-heraklion-flyplass.php